Lichaamsbewustzijn

Dag kind! Ontdek jezelf...

 

Door middel van yoga- en dansbewegingen alsook  ademhalingsoefeningen, visualisaties, meditaties, een klankbad,  verhaaltjes, gedichten ,... gaan we de kinderen leren ontspannen en bewust te worden van hun lichaam, gevoelens en gewaarwordingen. We gaan  vooral d.m.v. beweging en spel aan het werk met hun verbeelding, hun fantasie en hun innerlijke wereld . We maken als het ware een ontdekkingsreis door het  lichaam en staan stil bij de vragen: Wie ben ik? Wat voel ik? Waar voel ik iets? Waarom voel ik dat? ... Stap voor stap gaan we leren deze ervaringen onder woorden te brengen en zo ontdekken wie we echt 'zijn'!

 

 

Hier kan je kijken naar foto's van een les kinderyoga gegeven op de Vrije Basisschool Rooierheide: --- klik hier ---->

 

Voor deze en onderstaande workshops kan je terecht bij Wendy Machiels. Klik hier om een afspraak te maken.

 

Workshop stresshantering en onthaasting bij leerkrachten en leerlingen

 

We leven  in een moderne, gejaagde tijd  en bevinden ons als volwassene en als kind wel eens in stress-situaties .Vaak werkt dit stressklachten in de hand zoals vermoeidheid, hoofdpijn, maagkrampen, spierpijn, enz.In deze workshop krijg je tips om jezelf en de kinderen van  je  klas te wapenen tegen lichamelijke en geestelijke (over)belasting en om er beter mee leren om te gaan.In onze maatschappij wordt er veel aandacht besteed aan de mentale capaciteiten, maar ook het lichaam biedt ons heel wat informatie! We leren naar ons lichaam te luisteren en lichaamsignalen beter te interpreteren door ons te focussen op onze lichaamshouding, ademhaling, streching en beweging. Je kan dit samenvatten als werken aan het lichaamsbewustzijn.Hierdoor kom je meer tot rust en ontspanning waardoor de kwaliteit van je leven, je zelfvertrouwen , je prestaties en  je relaties een positieve wending krijgen, m.a.w. waardoor je terug volop van het leven leert genieten.

 

Individuele sessie stresshantering en onthaasting bij leerkrachten,leerlingen en ouders.

In een individuele sessie kan gekeken worden naar wat jij nodig hebt als leerkracht ,leerling of als ouder om te leren onthaasten. D.m.v. een intake-gesprek proberen we zicht te krijgen op je situatie. Daarna gaan we samen op weg om voor jou de juiste tips en hulpmiddeltjes te vinden om je stress beter te leren hanteren en zo te onthaasten.

 

Kinderyoga

 

 

beeld en inhoud © www.Oneness.be
webdesign: DroomWever